De misstänkta mördarna kan ha använt en bankomat i Borensberg. Foto: TT/arkivbild

Bankomat nytt spår i dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att någon använt bankkort som tillhörde det mördade paret i Mantorp, skriver Corren. Enligt redaktionens källor har polisen i helgen arbetat intensivt med att följa ett spår som leder till en bankomat i Borensberg utanför Motala.

Bankomaten i Borensberg är den enda på orten och har en väl synlig övervakningskamera. Enligt tidningen har polisen knackat dörr i området kring bankomaten och hållit flera vittnesförhör.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna, eftersom förundersökningssekretess råder.

Dubbelmordet i Mantorp

– Det är massor av olika kontroller som görs och jag har inte koll på exakt vilka. I huvudsak säger spaningsledaren att vinsten med den senaste tidens arbete är att vi kan avfärda en del frågor, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson, till Corren.

LÄS MER: Hittades döda på gård utanför Mantorp

Enligt polisen närmar sig antalet förhör som hållits i ärendet nu 300. Man är fortsatt mycket angelägen om att få in tips från allmänheten.

Detta vet vi

  • Strax efter klockan 18 på måndagen den 12 juni larmades flera polispatruller till en fastighet utanför Mantorp i Mjölby kommun.
  • Polisen bekräftar under kvällen att två personer, en man och en kvinna, hittats döda i huset och att man inleder en mordutredning.
  • Polisen har ingen person frihetsberövad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet