Foto: Genrebild: TT/Thomas Winje Øijord

Barn låg bakom it-attack mot Region Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Under flera veckors utsattes Region Gotland för överbelastningsattacker tidigare i år, vilket bland annat innebar att regionens hemsida låg nere. Den skyldige är ett barn, rapporterar P4 Gotland.

– Det finns väldigt mycket i det här som har lett fram till den här personen och som har gett vid handen att det är den personen som har gjort det här, så vi har väldigt gott på fötterna, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till radion.

Barnet är under 15 år gammalt och inte straffmyndigt. Polisen kommer därför inte ta saken vidare utan har talat med vårdnadshavare och lämnat över ärendet till socialtjänst.

Gotland

Regionen kopplade in ett it-säkerhetsbolag och polisanmälde driftsstörningarna när det begav sig i februari och mars. Den meddelade då att det investerats stort i hårdvara och tjänster för att råda bot på problemen.

Tidigare så berättade digitaliseringsdirektör Anders Granvald hur attackerna påverkade Region Gotland:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet