Två äldre bastubadare i 70-årsåldern vägrade lämnade Solbergabadet i Visby – trots att sim var abonnerad för simträning. Foto: TT

Bastubadarna vägrade lämna – då tog Rikspolischefen kommandot

Uppdaterad
Publicerad

Två äldre bastubadare i 70-årsåldern vägrade lämnade Solbergabadet i Visby – trots att hallen var abonnerad för simträning. Efter en lugn insats – ledd av självaste Rikspolischefen – kunde patrull stävja situationen

Det var vid halv sju på tisdagskvällen som situationen på badet uppstod. Männen anträffades i omklädningsrummet och ansågs sig ha full rätt att bada bastu. Personalen och de bastusugna männen kom inte överens och det hela slutade med att polisen kallades till Solbergabadet i centrala Visby.

– Det var två äldre herrar i 70-årsåldern som inte ville gå därifrån, säger Thomas Rasch, stationsbefäl hos polisen till Hela Gotland.

Besökte konferens

Med utryckningen fanns, förutom två konstaplar, självaste Rikspolischefen som skulle lugna situationen och få bastubadarna att lämna frivilligt.

Rikspolischef Dan Eliasson befinner sig på Gotland för att delta i en konferens och han följde i går kväll med en patrull i bil.

De bägge männen är inte misstänkta för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.