Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 007 deltog i sökandet efter en saknad man på Vättern. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Hoppet ute för saknad fiskare i Vättern

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter den man som saknats i Vättern sedan 14-tiden på tisdagen avbröts på kvällen. Då hade det aktuella området avsökts noga.

– Vi avbröt klockan 20.15 utan att ha hittat personen. Den livräddande insatsen är avslutad då det troligen inte längre är möjligt att hitta någon vid liv med tanke på temperaturen. Vi har däremot hittat en del föremål som vi tror kommer från båten, säger Fredrik Persson vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Mannen var ute och fiskade i en mindre snipa när båten började ta in vatten. Han kontaktade då en släkting som slog larm.

En stor sökinsats med flera båtar och en helikopter sattes i gång. Räddningstjänsten, Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen deltog i sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet