Båtägaren upptäckte att båten var ute på sjön. Bilden är dock från annan plats och tillfälle. Foto: Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Båtägare upptäckte sin båt ute på sjön – med okända personer i

Publicerad

En båtägare i Skedevi såg plötsligt sin båt ute på sjön – med två okända personer i. Polisen kunde gripa fyra personer för båtstöld.

På fredagseftermiddagen blev polisen larmad till Skedevi i Finspångs kommun. En båtägare hade då upptäckt att dennes båt befann sig ute på sjön – med två personer i.

Ytterligare två misstänkta fanns på platsen och kan sättas i samband med båtstölden. Fyra personer i 30-40-årsåldern greps av polisen.   

– Alla fyra var knutna till båten. De är nu släppta, ärendet är fortsatt öppet och misstankarna kan kvarstå. Men det leds av åklagare nu, säger Anneli Johnsson Hammo, Vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.