Stölden inträffade vid Breviksnäs, Gryt i Valdemarsviks kommun. Foto: Google maps

Båttjuv gömde sig i vassen – hittades av polishund

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit två män i Gryt misstänkta för båtstölder.

Vid midnatt natten mot tisdag larmades polisen till en brygga i Gryt – det efter att en person fått larm från sin båtmotor. Flera patruller åkte till platsen och när polisen kom till bryggan var båten borta och tamparna till förtöjningen var kapade.

Tjuv i vassen

Ett spaningsarbete påbörjades och en man i 20-årsåldern greps av polisen. Mannen hittades av en polishund efter att han gömt sig i vassen. Strax efter kunde en man i 35-årsåldern gripas i en bil i närheten.

Valdemarsvik

– Jag kan inte svara på hur länge personen befann sig i vattnet. Ambulans tillkallades för att kontrollera mannen, men han behövde inte följa med till sjukhus, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Kan finnas fler gärningsmän

Enligt polisen är båda gripna misstänkta för grov stöld. Polisen misstänker att minst fem båtar blivit utsatta för stöld- eller stöldförsök. Polisen misstänker att fler personer kan vara inblandade i stölderna och vill gärna ha in tips från personer som kan ha gjort iakttagelser.

– Hundpatruller var kvar längst på platsen för att leta efter fler misstänkta gärningsmän. Men vi har nu lämnat och anser att chanserna är få att vi ska hitta fler personer, säger Åsa Willsund.

Inget Id

Polisen har inte kunnat identifiera männen de gripit.

– Vi har inte kunna styrka deras identitet och vi har inte hittat några svenska id-handlingar, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet