Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar André Alfonsson på tre frågor om hur situationen med elsparkcyklar ändrats i Linköpings kommun sedan den 1 september. Foto: TT / privat

Bättre i Linköping efter nya regler för elsparkcyklar

Uppdaterad
Publicerad

I drygt två veckor har nu de nya reglerna för elsparkcyklar gällt. Enligt André Alfonsson, som är trafikingenjör, har man märkt en förbättring i Linköping.

– Tidigare var det mycket en tolkningsfråga där alla aktörer inte alltid var helt överens, säger han.

Totalt handlar det om två lagändringar där en reglerar parkeringen av elsparkcyklar och en var det är tillåtet att åka. Från den 1 september måste elsparkcyklar parkeras i vanliga cykelparkeringar eller på nya parkeringsplaser speciellt framtagna för elsparkcyklar.

– Vi har märkt en attitydförändring både från operatörerna och internt. Nu är det tydligt att elsparkcyklar inte ska parkeras på gång- och cykelbanor, säger André Alfonsson.

I klippet svarar André Alfonsson på tre frågor om hur situationen med elsparkcyklar ändrats i Linköpings kommun sedan den 1 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet