Läkarna på Universitetssjukhuset i Linköping kunde konstatera att ettåringen var påverkad av cannabis och att han hallucinerat. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Bebis åt haschbit – mammans pojkvän åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En ettårig pojke hittade en bit hasch på golvet och tuggade i sig den med hallucinationer och förgiftningssymtom som följd. Nu åtalas en 35-årig man vid Linköpings tingsrätt för vållande till kroppsskada, rapporterar Corren.

Det var den 31 december förra året som ettåringens mamma reagerade på att pojken skrattade onaturligt när de tittade på ett barnprogram på tv, skriver tidningen.

Den 35-årige pojkvännen upptäckte haschbitar på golvet och insåg att pojken kunde ha ätit av narkotikan. Efter att ha sovit några timmar började pojken andas konstigt och mamman ringde 112.

Linköping

Läkarna på Universitetssjukhuset i Linköping kunde konstatera att ettåringen var påverkad av cannabis och att han hallucinerat.

Corren skriver att mannen i förhör har uttryckt ånger, att händelsen blev en ”väckarklocka” och att han inser att man inte ska förvara droger i närheten av barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet