Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Räddningstjänsten söker efter en person som befaras ha drunknat i Långsjön i närheten av Rimforsa. Foto: Per Svensson Borrud/Pelles PhotoVisa alla (3)
Visa alla (3)

Befarad drunkning i Rimforsa – en man saknas

Uppdaterad
Publicerad
En man i 30-årsåldern befaras ha drunknat i Långsjön i Kinda kommun. Ett vittne slog larm när kanoten som mannen färdades i var tom. Sökinsatsen pågick i flera timmar – utan resultat. Polisens hundar lyckades heller inte hitta några spår.

Larmet om kanoten som slagit runt kom till SOS Alarm vid 11.30-tiden på söndagen. Räddningstjänsten och polisen drog igång ett stort pådrag i och runt Långsjön, som ligger i närheten av Rimforsa i Kinda kommun. Men den saknade mannen, som är i 30-årsåldern, har ännu inte hittats.

Vid 17-tiden meddelade polisen att de avbrutit sökinsatsen.

– Vi befarar tyvärr att han ligger någonstans i vattnet, säger vakthavande befäl Peter Ström vid Polisen Region Öst. Det blir en senare fråga om sökandet ska återupptas med specialhundar.

Helikopter från Gotland kallades in

Räddningstjänsten sökte med dykare i vattnet där kanoten befann sig. Även en helikopter sökte igenom området uppifrån. Räddningsenheter från flera kommuner deltog i insatsen, men inga spår av mannen hittades. 

– Det är fullt pådrag med en helikopter och sjöräddningssällskap. Vi har fått till oss att en person ska saknas i samband med det här larmet, sa Stefan Hagdahl inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, tidigare på söndagen.

Polisen har upprättat en anmälan om försvunnen person.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kinda

Mer i ämnet