Anders Tingman, sportchef för Mjölby HC. Foto: Privat.

Bekräftat coronafall i Mjölby HC – verksamheten pausad

Publicerad

Hockeylaget Mjölby HC har ett bekräftat coronafall och flera spelare sjuka. Det gjorde att man ställde in söndagens match och stängde ned verksamheten.

– Det räcker att vi har ett bekräftat fall. Men vi får hjälp med hur vi ska hantera det här, säger Anders Tingman, sportchef.

Hela verksamheten har varit stängd sedan i helgen. Men förhoppningen är att åtminstone ungdomsverksamheten ska kunna komma igång redan under tisdagen.
– Det var ett ganska snabbt beslut som fattades för att vi skulle få veta hur vi borde hantera uppkommen situation. Vi har folk sjuka i A-lagstruppen och behövde få koll på läget. Förhoppningen är att successivt kunna lätta på ungdomssidan, säger Anders Tingman.

”Har varit förskonade”

Det här är första gången pandemin tvingat laget att ställa in.

– Vi har varit rätt förskonade. Vi hade tidigare några fall under sommarträningsperioden, men det hanterade vi. Annars har det fungerat bra och vi har varit duktiga och försökt sköta det här, säger Anders Tingman.

Inställt på onsdag

Troligtvis blir det inget spel på onsdag heller mot Gisslaved.

– Tabellen och spelet blir haltande. Men friska och krya ska ju enligt smittskyddsläkarna kunna röra på sig och träna. Vi kommer få fler instruktioner under dagen och ska ha styrelsemöte ikväll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mjölby

Mer i ämnet