Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Bensinmack utsatt för rån i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-års åldern greps på söndagförmiddagen misstänkt för att ha rånat en bensinmack på Gamla Övägen i Norrköping. Enligt polisen är mannen sedan tidigare dömd för liknande brott.

Polisen mottog ett överfallslarm från en bensinstation på Gamla Övägen i Norrköping strax efter klockan 09:00 på söndagmorgonen. När polisen ringde till bensinmacken fick de bekräftat att larmet var skarpt. Väl på plats kunde de konstatera att macken blivit rånad.

– Det verkar inte som att den misstänkte använt något vapen, utan det ska snarare ha varit någon form av verbalt hot, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Greps i närområdet

När en polispatrull spanade i området kunde de gripa mannen i 35-års åldern efter det signalement som de fått av personalen på bensinstationen. Han fördes till polisstationen för förhör och ska också ha lämnat ett blodprov då polisen misstänker att han kan ha varit påverkad av narkotika eller alkohol.

– Han är tidigare dömd för rån och våldsbrott, säger Thomas Agnevik.

Ingen i personalen blev fysiskt skadad, men de chockades av händelsen, skriver polisen på sin webbplats.

Polisen har påbörjat en teknisk undersökning på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.