Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping, berättar hur polisen jobbar vidare med händelsen och att skapa trygghet i området. Foto: SVT/ Tobias Holmqvist

Efter skjutningen: ”Vi kommer fortsatt ha hög närvaro i Berga”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen sköts en person till döds i stadsdelen Berga i Linköping. Området har tidigare varit utsatt för våldsamheter och händelsen skapar på nytt oro hos de boende.

– Det vi vet nu är att mannen är i 20-årsåldern och är känd för polisen sedan tidigare, säger Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping.

Är händelsen gängrelaterad?

Bergamordet

–  Det är svårt att svara på så tidigt. Det är också svårt att veta varför det hände just nu. Det är saker som vi får ta reda på under utredningen, säger hon. 

Händelsen skapar på nytt oro i Berga och under torsdagen har polisen ökat sin närvaro.

–  Vi finns på plats synliga och uniformerade och vi vill gärna svara på frågor om någon är orolig. Kom också fram och prata om du har mer information om händelsen. Vi behöver varenda pusselbit, säger Ann-Christine Rehnström.

Hör mer i klippet ovan om hur polisen jobbar vidare med händelsen och att skapa trygghet i området. 

I stadsdelen Berga i Linköping avled en person i en misstänkt skottlossning. Foto: SVT/ Fredrik Ahl

SVT Nyheters reporter Fredrik Ahl, som var på plats direkt efter händelsen, beskrev att många personer samlats på platsen. Enligt polisen var det också många som såg vad som inträffade. SVT Nyheter Öst har också fått information om att det rådde hätsk stämning på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bergamordet

Mer i ämnet