Beslut taget: Nya stationen i upphöjt läge i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett enat kommunfullmäktige ställde sig under måndagskvällen bakom alternativet med en upphöjd järnvägsstation. Den nya stationen ska byggas i samband med Ostlänken. Detta skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.

I den medborgardialog som genomförts har det upphöjda läget varit det förslag som flest tyckt om.

– Precis som många Norrköpingsbor har uttryckt är det här en satsning för framtiden. Det är viktigt att skapa så bra förutsättningar för Norrköpings utveckling som möjligt nu när vi har chansen att bygga något nytt från grunden, säger Olle Vikmång (S), som nyligen tillträtt på posten som kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Ostlänken

Kostar kommunen kapital

Alternativet innebär att kommunen behöver betala för merkostnaden som tillkommer genom att bygga spåren i upphöjt läge. Men kommunen anser att detta alternativ också skapar möjligheter för stadens utveckling.

– Vi har goda finansiella möjligheter att klara av den här investeringen, vi tror på att det här kommer leda till ökad inflyttning, fler arbetstillfällen och en positiv utveckling för hela Norrköping, säger Fredrik Björkman (M), oppositionsråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ostlänken

Mer i ämnet