Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Om vädret är gynnsamt kan det bli ett nytt besöksrekord för Gotland sommaren 2022. Foto: SVT

Gotland kan slå besöksrekord – om vädret tillåter

Uppdaterad
Publicerad

Bokningsläget för båtresenärerna till Gotland ser bra ut i sommar. Siffrorna ligger till och med lite högre än rekordåret 2019, innan pandemin.

– Fram till och med maj så har vi en tillväxt mot 2019, som var ett rekordår. Även på sommaren så ser det bra ut, säger Adam Jacobsson, marknadschef för rederiet Destination Gotland.

Turistbranschen på Gotland spår att årets sommar kommer bli riktigt bra. Det är högt tryck på boendeanläggningarna och hos Destination Gotland kan man bara bekräfta trenden. Men Adam Jacobsson vågar ännu inte ta ordet besöksrekord i munnen, för en hel del handlar också om vädret.

Gotland

– Vi ska komma ihåg att sommaren så är det bokat 60 procent. 35 procent ska ännu bokas för att vi ska komma upp i höga siffror. Då är det mycket som ska stämma in, det ska vara bra väder, säger Adam Jacobsson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet