Lovisa Rydberg vill att biblioteket ska bli som en mötesplats för Stureforsborna. Foto: SVT

Biblioteksöppning i Sturefors – med ett nytt koncept

Uppdaterad
Publicerad

I helgen öppnade ett nytt bibliotek i Sturefors och det lockade många besökare. Snart kommer biblioteket även erbjuda ett nytt koncept där man kan besöka utanför bemannade tider.

– Om man är över 18 år och registrerar sitt lånekort hos oss är det möjligt att besöka utanför bemannade tider, säger bibliotekets verksamhetschef Lovisa Rydberg.

Det nya konceptet kallas ”Mer öppet” och ska ge besökare större tillgång till Biblioteket. Trots att biblioteket öppnar nu på måndag för allmänheten så kommer det dröja lite innan ”Mer öppet” är igång, men det ska vara det inom kort.

– Man ska kunna känna att det här är ens eget bibliotek som man kan nyttja, säger Lovisa Rydberg.

Utöver att det finns ett nytt bibliotek i byggnaden så inviger man även en idrottshall samt samlingslokal/skolmatsal. Idrottshallen är 990 kvm stor och har läktare med 120 sittplatser och 50 ståplatser. Tanken är att samtliga lokaler ska användas av Vist skola under vardagarna.

Se mer från öppningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.