På torsdagskvällen inkom larm om en bil som exploderat på i Fyrby i norra Norrköping. Foto: Niklas Luks

Bilbrand i Norrköping – fyra fordon i brand

Uppdaterad
Publicerad

Fyra bilar började brinna på Maxihallens parkeringsplats i Fyrby i norra Norrköping under torsdagskvällen. Enligt tidiga uppgifter skulle det röra sig om en explosion men det tillbakavisades senare av polisen.

Räddningstjänsten i Östra Götaland larmades vid 21.49 på kvällen. Fyra bilar hade då börjat brinna.

Totalt tre enheter från räddningstjänsten ryckte ut och släckte senare branden. Enligt Caroline Carlheim, inre befäl vid räddningstjänsten, var det aldrig någon spridningsrisk.

Norrköping

Vad är det för område?

– Det är någon typ av parkeringsplats, säger hon.

Explosion eller inte?

Enligt tidiga uppgifter skulle det röra sig om en explosion. Men det tillbakavisas av polisen vid 23-tiden på kvällen.

– Jag har inte fått uppgifter om varför det har börjat brinna, men däremot att de inte ser tecken på explosion. Möjligtvis att ett däck har exploderat i så fall. Det är inte sällan det smäller om en bil som brinner, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen.

Två bilar totalförstördes i branden och ytterligare två brandskadades.

Sportanläggningen håller öppet

På Eneby BK:s hemsida meddelar man att ingen kom till skada och att klubbens anläggning klarat sig utan skador. Klubben beklagar också skadorna för de berörda ägarna och hänvisar till polisen för att utreda orsaken till branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet