Foto: Henrik Montgomery/TT

Bilförbud i parken under Almedalsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Området närmast Almedalsparken i Visby kommer att vara en säkerhetszon och hållas helt bilfria mellan klockan 17-21 under Almedalsveckan.

Den avslutande söndagen är det klockan 09-14 som det ska vara bilfritt. Säkerhetszonen kommer att skyddas av tillfälliga mobila avstängningar.

– Det är framförallt tre skäl som legitimerar bilfriheten; trafiksäkerhet för gående, framkomlighet och tillgänglighet. Vi är förstås medvetna om att förbudet krånglar till det för en del näringsidkare och boende, men de flesta har stor förståelse och många uppskattar det, säger Anita Klingvall, infrastrukturansvarig hos Almedalsveckan, i ett uttalande.

Vill underlätta för boende

Som tidigare kommer området kring Almedalen och inre hamnen under dagtid att vara avstängd för icke behörig trafik. Nytt för i år är att man har minskat det avstängda området österut för att underlätta för boende och nyttotrafik.

– De åtgärder vi testar i år är en generalrepetition inför valåret 2018, Almedalsveckans 50-årsjubileum och 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt, säger Anita Klingvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.