Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson / TT

Biljakt i hög hastighet genom Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polis jagade i natt en narkotikapåverkad bilförare i hög hastighet genom Norrköping. Jakten tog slut i Klockaretorpet efter att ha gått mot rött ljus och på både cykel- och gångbanor. Föraren är en man i 20-årsåldern. Han är inte gripen, uppger polisens presstalesperson.

Det var när en polispatrull skulle kontrollera en personbil strax före klockan 24 i centrala Norrköping som föraren i stället drog ifrån polisen. Patrullen följde efter och det gick fort genom staden. Föraren är misstänkt för en rad trafikbrott eftersom han körde mot rött och på gång- och cykelvägar.

Jakten tog slut i stadsdelen Klockaretorpet i västra Norrköping. Föraren lämnade bilen medan den fortfarande rullade och den kolliderade då med polisbilen. Mannen gjorde också motstånd när polisen konfronterade honom.

– Polisbilen ska ha fått en skada i sidan, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

20-åringen är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott, vårdslöshet i trafik, vållande till trafikolycka och våldsamt motstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.