Foto: Niklas Luks

Bilverkstad började brinna i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 12.30 larmades räddningstjänst och polis om att det börjat brinna i en bilverkstad på Butängen i Norrköping.

Branden ska ha startat i en bil som höll på att repareras och sedan spridit sig i lokalerna. Vid klockan 13 rör det sig om en fullt utvecklad brand med stor rökutveckling.

– Vi har flera stationer på plats nu, säger Martin Eriksson, operatör hos Räddningstjänsten Östra Götaland.

Norrköping

Räddningstjänsten misstänker att det finns gasflaskor i verkstaden, men har inte fått det bekräftat.

Polisen har spärrat av kvarteret och all biltrafik stoppas av polisen två kvarter från brandplatsen. Man ber trafikanter att i möjligaste mån undvika att trafikera Butängen under den närmaste tiden.

Vid 13.50-tiden meddelar räddningstjänsten att branden är släckt.

– Branden är släckt. Just nu kontrollerar vi glödbränder i väggar och tak. Vi kyler dessutom en gastub, men den står i en container och det är bra. Det fanns en spridningsrisk, men den lyckades vi förhindra, säger Christian Lind, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen till 15-16.00-tiden.

Polisen meddelar att de inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och att avspärrningarna kommer att vara kvar tills en kriminalteknisk undersökning är genomförd.

Foto: Google Earth/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet