Foto: SVT

Birgitta tillbaka i skolan

Publicerad

Hon har inte gått på just den här skolan, men hon bodde sina första år i Skäggetorp. Idag besökte riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) Skäggetorpsskolan i Linköping för att tala om skolgång för alla barn.

Just den här veckan besöker politiker i Sverige och Storbritannien skolor. Det är en del av den globala kampanjen 100 Million för att fler barn ska få gå i skola. Det handlar om att uppmärksamma de 100 miljoner barn i världen som har det svårast och inte får någon skolgång.

Projektet startades av den indiske nobelpristagaren Kailash Satyarthi. I Sverige är det Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Sveriges elevråd, Sverige elevkårer och Bris som står bakom kampanjen.

Lämnar politiken

En av de politiker som besökte en skola idag var riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L). Hon växte delvis upp i Skäggetorp i Linköping, men på senare tid är hon nog mest känd för att hon utmanade Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. Den kampen förlorade hon och nu har hon bestämt sig för att lämna politiken. Vad hon ska göra i framtiden är ännu inte klart.

– Jag vill hamna i en miljö, som är värderingsstyrd och det kan vara ett företag, det kan vara en organisation, det kan vara i Sverige, det kan vara i ett annat land. Så jag är väldigt öppen faktiskt, säger hon till SVT Nyheter Öst.

TV: Se inslaget här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer