Se video från släckningsarbetet. Foto: Erika Landt/SVT

Blixtnedslag i villa – brann med öppna lågor

Uppdaterad
Publicerad

En villa i trakten kring Mogata öster om Söderköping stod i brand efter ett blixtnedslag. Räddningstjänsten Östra Götaland skickade tre stationer med sammantaget tio enheter till platsen.

Larmet om branden kom klockan 13.01 till räddningstjänsten.

– Det ska inte vara någon kvar i byggnaden och den som ringde in larmet befann sig vid byggnaden, säger Lennart Ågren, inre befäl på RTÖG.

Söderköping

Villan brann med öppna lågor som slog ut genom taket.

– Huset ska inte vara övertänt och det är i nuläget oklart gällande spridningsrisken.

Snabb insats

Klockan 13.34 uppdaterade RTÖG uppgifterna och meddelar att en snabb släckinsats med pulver från de första enheterna på plats verkar ha gett bra resultat och just nu är det endast mindre rökutveckling från taket. Räddningstjänsten frilägger byggnadsmaterial både från utsidan samt insidan på fastigheten.

Det är ingen spridningsrisk till andra byggnader i nuläget. Inga personer rapporteras heller vara skadade.

Klockan 13.46 rapporterar räddningstjänsten att branden är släckt och att de gör noggranna efterkontroller för att se att det inte finns några glödbränder i konstruktionen.

RTÖG meddelar att släckningsarbetet har gått bra och att de lämnat platsen strax efter klockan 15. Huset ska inte ha några rökskador och invånarna kan bo kvar.

Se video från släckningsarbetet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet