Bombskyddet i Linköping – misstänkt farligt föremål på NFC

Uppdaterad
Publicerad

Sent på måndagens eftermiddag fick polisen information om att det kunde finnas ett farligt föremål hos Nationellt forensiskt centrum i Linköping. Lokalerna evakuerades och spärrades av.

Polisens nationella bombskydd beordrades till platsen för att göra en bedömning av föremålet. Som en säkerhetsåtgärd fanns räddningstjänst och ambulans också på plats.

Vid 22.30-tiden meddelade polisens nationella bombskydd att de undersökt föremålet och kunnat konstatera att det är ofarligt. Avspärrningarna togs bort och polisen lämnade platsen. Verksamheten på NFC återgick därefter till det normala.

Det ska inte ha handlat om något hot riktat mot NFC, utan ett föremål polisen beslagtagit och som ska analyseras av NFC, enligt ett uttalande från polisens presstalesperson Åsa Willsund i Corren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet