Det kommunala bostadsbolaget Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist framför de skadade fastigheterna på Ådalagatan. Arkivbild. Foto: SVT

Bostadsbolagets vd: ”Det hänger på polisen”

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstadens fastigheter på Ådalagaten i Linköping drabbades hårt vid explosionen på fredagsmorgonen den 7 juni.

Totalt var det 131 av Stångåstadens lägenheter som behövde evakueras. Bara några dagar efter kunde hyresgästerna återvända till ungefär hälften av dessa.

– När det gäller Ådalagatan 2B så kunde 16 av de 32 drabbade lägenheterna flytta tillbaka förra veckan, säger Fredrik Törnqvist, Stångåstadens vd.

Explosionen i Linköping

Men när det gäller de 37 lägenheterna på Ådalagatan 1 och 3 är situationen mycket mer komplicerad. Där är det fortfarande avspärrat eftersom polisens tekniker inte är klara med brottsplatsundersökningen.

– Ja, det är ett stort frågetecken. Där har vi ingen tidsplan ännu, det hänger på polisen, säger Fredrik Törnqvist.

Cykelförrådet utanför fastigheten på Ådalagatan är som bortblåst efter den kraftiga explosionen. Foto: Google Earth/ SVT/ Mikko Lindskog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet