Britt-Marie Johansson (S) kommunstyrelsens ordf Boxholm och Erik Bratthall, presschef Arla Sverige. Foto: SVT och Arla Sverige

Boxholms kommun får nycklarna på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen pågick ett möte i Boxholm om hur kommunen ska gå vidare i förhandlingarna med Arla Foods, vilket Östgöta Correspondenten var först med att berätta. 

Förhandlingen om mejeriet i Boxholm har pågått under hela veckan.

– Den tvist som nu varat i 14 dagar handlar inte längre om fastigheten som sådan, utan om föremål i fastigheten. Det är öppen dag över vad som ska hända där. Antingen tar kommunen eller Arla ett initiativ. Men tillträde till fastigheten är inte längre föremål för tvist, säger Lars Edlund, jurist och Boxholms kommuns juridiska ombud.

Lättnad över besked

Enligt kommunen har man inte fått någon tidpunkt för när nycklarna till fastigheten ska överlämnas, men det ska ske i närtid. Kommunen ser dagens besked som en lättnad.

– Det känns lättare just nu och lite tryggare, säger Britt-Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Boxholm.

Fortfarande oense

Erik Bratthall, presschef på Arla beskriver att parterna är överens om tillträde och nycklarna, men är fortfarande inte överens om inventarierna.

– Under dagens möte kom vi överens om att lämna nycklarna på måndag. Vi ska överväga hur vi ska göra med den egendom som vi har kvar på mejeriet. Vi är fortfarande inte överens om vilka inventarier som ingått i köpet. Vi själva tycker att allt varit klart från början, men det är tydligt att det uppstått missförstånd, säger han till SVT Öst.

Kommer det bli en rättslig process nu?
– Vi hoppas verkligen att vi kommer överens. En rättsprocess är otroligt dyr och hela vår ingång har varit att vi ska komma överens från start. Det är olyckligt att det här tagit den här vändingen, säger Erik Bratthall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet