Räddningstjänst larmades på onsdagskvällen till en brand i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Foto: Niklas Luks

Brottsutredning inledd efter brand i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

24 brandmän arbetade för att bekämpa en brand i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Boende fick evakueras, men de flesta har nu kunnat återvända hem.

Klockan 23.30 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och en timma senare var man klar på platsen. Under natten har ett vaktbolag kontrollerat byggnaden.

– Branden började i en lägenhet högst upp och sedan spred den sig till vinden, säger Daniel Agerhult, inre befäl, vid räddningstjänsten i Östra Götaland, inledningsvis.

24 brandmän på plats

Byggnaden är ett sju våningar högt flerfamiljshus. Strax efter klockan tio på kvällen var 24 brandmän från fyra brandstationer på plats. Vid halv ett på natten kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Vi har inte fått uppgifter om några personskador, säger Daniel Agerhult.

De boende som evakuerats har kunna återvända till sina lägenheter, med undantag från de som bodde där branden startade. Den lägenheten bedöms vara för brandskadad.

Polisen utreder branden

Under torsdagsmorgonen är polisen på plats vid fastigheten för att göra en teknisk undersökning.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och är på plats nu med tekniker för att göra en teknisk undersökning, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Det är i nuläget oklart vad som låg bakom branden.

– Vi vet inte vad som ligger bakom branden. Den verkar ha startat i en lägenhet, men vad som hänt är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.