Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör räddningsledare Rickard Andersson efter natten brand i en förskola. Foto: Niklas Luks / Mikko Lindskog/ SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Förskola i Norrköping totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit kraftigt på Månstenens förskola i stadsdelen Vilbergen i Norrköping natten till onsdag. Räddningstjänsten ryckte ut på ett automatlarm som kom in 01.16, och när de anlände visade sig förskolan – en enplansbyggnad främst i trä – stod i lågor.

– Det brinner på för fullt. Den kommer att totalförstöras. Vi kan inte längre vara i fastigheten och försöker att dämpa lågorna utifrån. Men det är ingen risk för spridning till annan fastighet och det är inga inga personskador, säger Lennart Ågren vid räddningstjänsten Östra Götaland vid 03-tiden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se bilder från branden i klippet Foto: Magnus Andersson/TT// videobilder: Niklas Luks

Brandmän från tre stationer har varit på plats och räddningstjänstens personal har varit kvar hela natten och in på onsdagsmorgonen. Det är oklart vad som orsakat branden.

– Utredningsmässigt har vi inte kommit så långt med tanke på att räddningstjänsten fortfarande arbetar där. Så fort de är klara kommer platsen spärras av och en teknisk undersökning genomföras men det kan eventuellt dröja några dagar tills det svalnat tillräckligt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen.

Eftersom brandorsaken är oklar rubricerar polisen det för tillfället som grov mordbrand.

Barn, föräldrar samt personal på förskolan hänvisas till Söderledskyrkan som kommer ha sina lokaler öppna till hjälp under onsdagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer