Brand i Linköpingsindustri kunde släckas snabbt

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 08.34 inkom ett larm till SOS Alarm gällande brand i industri på Torvingegatan i Linköping. Enligt larmet ska det ha varit ett svavelsyrebad som brann med öppna lågor.

– Enligt uppgift ska det ha brunnit inne i lokalen. Men branden var i väldigt liten omfattning och är redan släckt. De använder en del kemiska produkter i sin produktion så vi kommer att undersöka lokalen och ventilera ut eventuell rök, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Enligt räddningstjänsten uppstod ingen giftig rök i samband med händelsen.

– Det hann inte gå så långt. De anställda var väldigt på tårna och vi fick bra uppgifter direkt. Dessutom har vi väldigt nära dit. Branden var snabbt avklarad, men vi kommer att stanna kvar och undersöka innan de anställda kan gå in igen och fortsätta arbeta, eftersom det finns en del risker i deras produktion, säger Mikael Kalered.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet