Villa totalförstörd i brand på Vikbolandet

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en tvåvåningsvilla vid Svenneby gård, öster om Östra Husby, på Vikbolandet utanför Norrköping. Enligt räddningstjänsten brann det med öppna lågor från taket.

– Det har brunnit igenom taket, så det brinner ganska rejält. Ägaren till huset är ute ur byggnaden och det ska inte ha funnits några fler personer i den, säger räddningstjänstens inre befäl Stefan Hagdahl.

Enligt SOS Alarm är byggnaden av trä. Larmet kom klockan 17.32 och Räddningstjänsten Östra Götaland skickade 14 brandmän från två stationer för att försöka rädda huset. Även polis och ambulans beordrades till platsen.

Norrköping

– Det var en förbipasserande som slog larm om elden.

Huset är totalskadat, taket är helt genombrunnet och resten svårt vattenskadat av släckningen, men står kvar. Räddningstjänsten kommer att lämna platsen inom en timma, skriver de i ett meddelande klockan 19.12. Branden kommer dock övervakas till efter midnatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet