Under natten mot fredagen brann Malmslätt AIK:s materialförråd ner till grunden i en brand som polisen misstänker är anlagd. Foto: Jonathan Posluk

Branden i Malmslätt – tekniker har ännu inte undersökt platsen

Publicerad

Polisens tekniker har ännu inte genomfört någon undersökning efter att Malmslätts AIK:s förråd brann ner natten mellan skärtorsdag och långfredag.

– De ska ut i morgon och därefter kanske vi har ett preliminärt besked om vad som har hänt, säger polisens förundersökningsledare, Therese Aldén.

Det här var fjärde gången i år som idrottsföreningen blivit utsatt för skadegörelse.

Finns det någon hotbild mot dem?

– Inte som vi känner till hittills. Vi ska tala mer med personal från klubben, säger Therese Aldén-

Söker vittnen

I samband med eldsvådan hade polisen patruller på plats som pratade med vittnen och dessutom spårade de med hund.

– I nuläget har vi inte så mycket att gå på. Vi är intresserade av att få in fler iakttagelser från de som kan ha sett eller hört något vid tidpunkten. Larmet kom strax före klockan ett på natten mellan torsdag och fredag.

Om den senaste branden har något samband med vad som hänt kring föreningens anläggningar tidigare kan däremot Aldén inte svara på.

– Jag leder inte de ärendena, men vi måste titta på det.

Att det nu gått flera dagar – hur påverkar det den tekniska undersökningen?

– Det behöver inte vara negativt. Vi kan inte hålla på för tidigt heller eftersom branden kan ta sig igen. Nu kan teknikerna arbeta i lugn och ro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet