Polisens tekniker hoppas bli klara med undersökningen under tisdagen. Heidi Berger på Stångåstaden berättar att några hyresgäster fått flytta tillbaka till sina lägenheter. Foto: Jeppe Gustafsson/Stångåstaden

Branden i Skäggetorp: ”Hoppas bli klara med den tekniska undersökningen”

Publicerad

Polisen hoppas bli klara med den tekniska undersökningen på plats under onsdagen. De har en tanke om att branden ska ha startat i en av de två lägenheter som är helt utbrända, men vill inte låsa sig.

– Vi arbetar förutsättningslöst, och kan inte säga säkert var branden startat, säger Marie Åhlund som är förundersökningsledare.

Det finns uppgifter om att branden ska ha börjat på en balkong efter att någon grillat, men det är inget som Marie Åhlund vill varken bekräfta eller dementera.

– Det är inget som tyder på det i dagsläget utan låter mer som spekulationer, säger hon.

NFC inkallat

Utöver polisens egna tekniker så arbetar också personal från Nationellt forensiskt centrum, NFC med att klarlägga brandorsaken.

– Det har brunnit så pass mycket och det är så mycket som är förstört så då är det bättre med fler ögon, säger Marie Åhlund.

Polisen har också hört en del av de boende i området, men ännu inte alla i de fastigheter som ligger branden tros ha startat.

– Förhoppningen är att kunna höra åtminstone någon från varje hushåll i de fastigheterna den här veckan, säger Marie Åhlund.

Flytta tillbaka

I sju av de 24 lägenheter som rökskadades har hyresgästerna kunnat flytta tillbaka, och ambitionen är att alla ska kunna flytta tillbaka innan veckans slut.

– För vår del är det helt okej att flytta tillbaka, men det är mer än fråga för hyresgästerna och deras försäkringsbolag, säger Heidi Berger, marknadsansvarig på Stångåstaden.

Vissa hyresgäster har också fått gå in i de lägenheter som delvis eldhärjats för att hämta saker.

– Det är egentligen bara i den mest eldhärjade fastigheten som ingen fått komma in eftersom polisen ännu inte är klara med den tekniska undersökningen, säger Heidi Berger.

Se Jeppe Gustafssons bilder från polisens tekniska undersökning i videoklippet ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet