Foto: Sandra Virro

Breakdance – ett av hiphopkulturens fyra element

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det SM i breakdance i Norrköping. Tobias Marin, eller ”Marre” som han heter i dansvärlden, började sin dansbana i Norrköping och är personen som ligger bakom helgens tävlingar.

Breakdance är subkulturen som satte förorter på kartan och även om den först fick fäste i storstäderna dröjde det inte länge innan den hittade till städer som Norrköping. För Tobias Marin är hiphop en livsstil och en konstform. Hiphopen drog in i Sverige på 80-talet och Tobias Marin har själv utövat dansen sedan någon gång på 90-talet.

– Jag lever kvar mycket i det här eftersom jag vill sprida det vidare. Jag arrangerar mycket events och jag gör inte de eventen för mig själv utan jag gör dem för ungdomarna och andra människor för att sprida det här vidare, säger Tobias Marin.

I klippet ovan kan du ta del av hihopens betydelse för Norrköping och dess invånare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.