Per-Åke Hahn,cykelsamordnare på Linköpings kommun. Foto: Tobias Holmqvist/ SVT

Bristande säkerhet för cyklister i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Det byggs på många håll i Linköping och säkerheten för cyklister och gångtrafikanter kan bli bättre i anslutning till vägarbeten och byggarbetsplatser. Ett gäng tjänstemän gav sig ut på en cykeltur i staden för att själva skapa sig en uppfattning.

– Cykelturen gick bra, vi fick se det vi ville se. Vi tittade på lite vägarbeten, och lite på hur Linköpings kommun har jobbat med cykeltrafiken i innerstaden, säger Per-Erik Hahn, cykelsamordnare.

Det finns en problembild med olyckor kopplade till byggplaner, grävarbeten och byggnationer som pågår, enligt Per-Erik Hahn. Och problematiken finns inte bara i Linköping utan även nationellt. I Linköping söker man nu åtgärder.

– Vi vill stärka trafiksäkerheten för alla våra trafikanter. Nästa steg bli att hitta de här säkrare åtgärderna. Vad kan vi göra tillsammans för att det här ska bli bättre? Identifiera det och därifrån försöka komma framåt helt enkelt, säger Per-Erik Hahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.