Några av VM-hjältarna och tårtan de fick av LFC. Foto: SVT

Bronshjältarna tillbaka i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tio dagar sedan Sverige tog VM-brons i fotboll i Frankrike. LFC, Linköpings FC hade fem spelare med i truppen och idag tränade fyra av dem för första gången sedan VM-succén med hemmalaget i Linköping.

Under fotbolls-VM i Frankrike spelade det svenska damlandslaget hem ett VM-brons. Fyra av bronshjältarna tränade idag med Linköping FC. Landslagsspelarna Nilla Fischer, Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Mimmi Larsson fanns med på träningen idag.

Svenskorna gick vidare som tvåa ur gruppspelet efter segrar över både Thailand och Chile. I slutspelet spelade Stina Blackstenius en storroll där hon gjorde det matchvinnande målet i både åttondelsfinal och kvartsfinal. I bronsmatchen mot England vann Sverige med 2-1, där Kosovare Asllani var en av målskyttarna.

Kosovare Asllani saknades under dagens träning, då hon är på väg bort från klubben för spel, enligt rykten, i Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.