Fastbunden man hittades i brinnande industrilokal

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern hittades under natten till lördagen fastbunden i en brinnande industrilokal i Norrköping. Polisen rubricerar det som mordförsök.

– Han var vid ett fönster och hängde ut med överkroppen för att ropa på hjälp, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Polisen larmades till platsen klockan 01.34 i natt. Någon hade då hört rop på hjälp från en brinnande industribyggnad på Sjötullsgatan i Norrköping. När polisen kom till platsen hittade de den fastbundna mannen hängande ut genom ett fönster i byggnaden.

– Allting tyder på att någon har bundit fast honom. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Torbjörn Lindqvist.

Branden under kontroll

Ingen är gripen, och det finns ingen misstänkt. Enligt Lindqvist var mannen ensam i lokalen, där det till en början brann rejält. Det fanns inledningsvis risk för att branden skulle sprida sig till andra byggnader. Men vid 3.30-tiden på natten meddelade Räddningstjänsten att branden började vara under kontroll.

– Det har börjat lugna ner sig. Vi har hindrat spridning till andra byggnader. Men vi har fortfarande mycket enheter på plats, säger Niklas Nyrén, operatör på räddningscentralen Östra Götaland

Polisen har talat med mannen

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och övervakas av polis av säkerhetsskäl. Han ska inte ha livshotande skador.

– Vi har kunnat prata med honom, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.