Bussen med de 20 passagerarna välte på länsväg 1123 i höjd med Ljungsbro. Foto: Jonathan Posluk

Buss med 20-tal passagerare välte i Ljungsbro

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till en bussolycka i Ljungsbro i Linköpings kommun på lördagskvällen. Ett tjugotal passagerare befann sig på bussen. Ingen skadades allvarligt, men flera chockades.

Larmet om olyckan kom vid 18.30-tiden på lördagskvällen. Bussen åkte av vägen och välte på länsväg 1123 i höjd med Ljungsbro.

– 20 personer åkte i bussen när den välte, ingen har skadats allvarligt. Två personer har förts till sjukhus för kontroll, säger Lennart Ågren, inre befäl på räddningstjänsten vid Östra Götaland.

Även bussföraren fördes med ambulans till sjukhus, enligt polisen. Flera av passagerarna, som själva tog sig ut från bussen, uppges ha chockats vid olyckan. De drabbade passagerarna fick åka vidare i en annan buss.

Misstänker inte brott

Olyckan kommer att utredas men i nuläget finns ingen brottsmisstanke.

– Föraren har blåst och det finns ingen misstanke om rattonykterhet. Man hört inblandade och ska göra en teknisk undersökning av bussen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Vägen stängdes av i samband med räddningsarbetet och vid 19.30-tiden på lördagen uppgav räddningstjänsten att man började avveckla insatsen. Vid 20-tiden hade bussen bärgats från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.