Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet vad butiksägarna Inga-Lill Andersson och Lolita Nygren i Norrköping tror om årets julhandel. Foto: SVT/ Lovisa Gelin

Butiksägaren om julhandeln: ”Jag tror och hoppas man unnar sig”

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin och rådande inflation har slagit hårt mot handeln som haft en vikande trend när det gäller försäljningen. Men nu när det lackar mot jul är butiksägarna Inga-Lill Andersson och Lolita Nygren i Norrköping hoppfulla.

De har båda märkt av en ökad ström av besökare till butikerna i slutet av november. Det är främst handel av julkalendrar och klappar som drar berättar Inga-Lill Andersson.

Enligt Svensk Handel visar samtliga delbranscher en mindre uppgång i den senaste mätningen och kommande julhandel är oerhört viktig för många handlare i landet, uppger arbetsgivarorganisationen.

– En riktigt god julhandel behövs för att täcka upp för de svagare handelsmånaderna i januari och februari, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet