Lokala körer sjunger den mäktiga musiken. Foto: Patrik Widegren /SVT

Carmina Burana till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Den gångna helgen sålde man slut i kongresshallen Wisby Strand två gånger om. Imorgon kommer det som kallas Carmina Burana 2.0 till Linköping.

I förra veckan repeterade Östgöta blåsarsymfoniker i Visby tillsammans med Gotlandsmusiken för första gången tillsammans med den 100 man stora kören.

Det är en hel del som ska på plats när 100 körsångare, och två orkestrar ska inta scenen samtidigt. Men det går inte att ta miste på spänningen som ligger i att få framföra musiken som utgör Carmina Burana.

– Det är pirrigt måste jag säga, det är det alltid när man sätter igång ett så här stort projekt, säger Erik Skagerfält, producent på Gotlandsmusikten.

Två orkestrar blir en

I ett och ett halvt år har konserterna förberetts och olika körer har satts samman till en. Östgöta blåsarsymfoniker har övat på sitt håll, Gotlandsmusiken på sitt och nu sammanförs alla bitar. I helgen spelades två utsålda konserter i Visby, nu fortsätter resan till Linköping och Oviken i Jämtland.

– Det är det största projektet vi har gjort på väldigt länge med Östgöta blåsarsymfoniker och det har kommit till genom diskussioner med Gotlandsmusiken i över ett år. Vi har pratat om hur vi ska kunna samarbeta i sådana här, större projekt. Äntligen har vi kommit till skott, säger Tomas Herrgård som är chef för Östgötamusiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Öst
Mer Nyheter