Foto: SVT

Cecilia åkte tåg till Marocko

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Svennberg från Norrköping och hennes man bestämde sig för att sluta flyga. När de skulle på solsemester tog de tåget till Marocko.

Just nu är det naturligtvis svårt att resa på utlandssemester med tåg. Coronaviruset har gjort att i stort sett allt resande i Europa stoppats. Det hindrar dock inte att intresset för semesterresor med tåg har ökat kraftigt.

– Jag tror att ganska många har gjort en liknande ”resa” som min man och jag har gjort. Man tänker att vi reser mycket och det kanske inte är så himla bra för vår planet, säger Cecilia Svennberg.

Norrköping

– Sedan någonstans så inser man att det här med att åka tåg var ju inte så otrevligt. Det var ju faktiskt ganska härligt.

Cecilia Svennberg är en av flera föreläsare som bokats in till Tågsemesterdagen. Ursprungligen var mötet tänkt att hållas i Stockholm 28 mars. Efter coronavirusutbrottet och regler om större folksamlingar så kommer dagen istället att bli ett digitalt mini-event.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet