Chatt: Hur ser det ut på din badplats?

Uppdaterad
Publicerad

Problemen med nedsmutsade badplatser och bajs från kanadagäss är stort i bland annat Motala. Hur ser det ut på din badplats?

Direktrapport · Hur ser det ut på din badplats?

Vid sjön Rossen, Avesta har detta varit ett problem under många år. Har inte varit där i år men gissar att det ser lika ut. Hundägare tar i de flesta fall upp efter sin hund så varför förbjuda dem? koppeltvång är självklart och avstånd samt hänsyn likaså.

Kerstin Bergestål

Alingsås gräs badplats mitt i stan , saknar toilette och folket gör sina behov, runtom i buskarna.

Gabriel Ionita

I Sala vid Måns Ols, badet. Är det absolut förbjudet att ta med sin lilla hund. Men Gässen springer över filtarna och skiter, ibland bits dom i tårna. Usch, man kunde väl skjuta av några. Viola

Viola Misėn

Det är inte hundar som är problemet. Ägarna tar upp efter dom. Fåglarna däremot finns det ingen som tar upp ifrån.

Robin

Så här har det ju varit så länge man minns. Varför gör man inget åt det??? Det går inte att ta med barnbarnen till en insjö för att bada längre. Sorgligt är det.

Ingrid

Nu öppnar vi chatten igen.

SVT · Erika Landt

Tack för alla inlägg. Nu stänger vi den här chatten.

SVT · Erik Nilson

Har bott i Sollentuna nu i fem år och varje år skrivs det om detta i lokaltidningarna, både privata inlägg och artiklar. Problemet med nedbajsade gräsmattor och stränder vid både Edsviken, Norrviken, Rösjön och andra fina områden här verkar ändå bli värre för varje år. Nu verkar man ha tagit frågan vidare om skyddsjakt och prickning av ägg, men eftersom man dragit ut på det hela så länge lär det ta många år innan vi kommer se en tydlig förbättring.

Robert Graff

Djulö camping i Katrineholm har tyvärr förstörts pga av alla kanadagäss som skitar ner både dag och natt. Kommunen vet om problemet men då badet är centralt kan de inte utföra skyddsjakt på eländet. De förstör kvaliteten på vattnet och stranden. Nu åker vi till Lyttersta i Vingåker för att bada i Tisnaren, men tyvärr har det varit jätte mycket bajs på hela gräsmattan där i år. Varför gör inte kommunerna mer åt dessa fåglar? Är de fridlysta kanske?

Hemsemestra är bäst!

Det är mycket bajs från kanadagäss vid bad platsen gräsviksbadet i Björneborg

Maria

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet