Chatt: Hur ser det ut på din badplats?

Uppdaterad
Publicerad

Problemen med nedsmutsade badplatser och bajs från kanadagäss är stort i bland annat Motala. Hur ser det ut på din badplats?

Hur ser det ut på din badplats?

Kerstin Bergestål • Vid sjön Rossen, Avesta har detta varit ett problem under många år. Har inte varit där i år men gissar att det ser lika ut. Hundägare tar i de flesta fall upp efter sin hund så varför förbjuda dem? koppeltvång är självklart och avstånd samt hänsyn likaså.

Gabriel Ionita • Alingsås gräs badplats mitt i stan , saknar toilette och folket gör sina behov, runtom i buskarna.

Viola Misėn • I Sala vid Måns Ols, badet. Är det absolut förbjudet att ta med sin lilla hund. Men Gässen springer över filtarna och skiter, ibland bits dom i tårna. Usch, man kunde väl skjuta av några. Viola

Robin • Det är inte hundar som är problemet. Ägarna tar upp efter dom. Fåglarna däremot finns det ingen som tar upp ifrån.

Ingrid • Så här har det ju varit så länge man minns. Varför gör man inget åt det??? Det går inte att ta med barnbarnen till en insjö för att bada längre. Sorgligt är det.

Nu öppnar vi chatten igen.

Tack för alla inlägg. Nu stänger vi den här chatten.

Robert Graff • Har bott i Sollentuna nu i fem år och varje år skrivs det om detta i lokaltidningarna, både privata inlägg och artiklar. Problemet med nedbajsade gräsmattor och stränder vid både Edsviken, Norrviken, Rösjön och andra fina områden här verkar ändå bli värre för varje år. Nu verkar man ha tagit frågan vidare om skyddsjakt och prickning av ägg, men eftersom man dragit ut på det hela så länge lär det ta många år innan vi kommer se en tydlig förbättring.

Hemsemestra är bäst! • Djulö camping i Katrineholm har tyvärr förstörts pga av alla kanadagäss som skitar ner både dag och natt. Kommunen vet om problemet men då badet är centralt kan de inte utföra skyddsjakt på eländet. De förstör kvaliteten på vattnet och stranden. Nu åker vi till Lyttersta i Vingåker för att bada i Tisnaren, men tyvärr har det varit jätte mycket bajs på hela gräsmattan där i år. Varför gör inte kommunerna mer åt dessa fåglar? Är de fridlysta kanske?

Maria • Det är mycket bajs från kanadagäss vid bad platsen gräsviksbadet i Björneborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet