Kicki Scheller, försvarsdirektör hos länsstyrelsen på Gotland. Foto: Patrik Widegren/SVT

Covid-19-staben på Gotland avvecklas

Publicerad

Länsstyrelsen i Gotlands län avvecklar sin covid-19-stab efter nära 18 månader, berättar de i ett pressmeddelande. Uppdrag som har med pandemin att göra ska framöver hanteras av Tjänstemän i beredskap.

Flera av Folkhälsomyndighetens föreskrifter, rekommendationer och råd upphör att gälla den 29 september. Länsstyrelsen skriver att de därför kommer ha färre uppdrag som har med coronapandemin att göra.

– Vi kommer fortsätta att ta fram en samlad lägesbild för länet som skickas in till regeringen varje vecka. Pandemin är inte över, men i och med att våra uppdrag kopplade till den blir färre bedömer vi att vi kan lösa uppgifterna i en mindre organisation framöver. Vi är beredda att snabbt växla upp och dra igång stabsorganisationen igen om omvärldsläget skulle förändras, säger Kicki Scheller, försvarsdirektör vid länsstyrelsen, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet