Arkivbild. Foto: Anders Wiklund / TT

”Cykelvänligast” ska få gotlänningarna att trampa till jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland är en av tre regioner som tillsammans med Cykelfrämjandet och Svenska cykelstäder ska genomföra kampanjen Cykelvänligast. Plattformen ska erbjuda stöd till arbetsplatser som vill göra det enklare för anställda att välja cykeln när de ska till jobbet.

– Oavsett hur liten eller stor arbetsplatsen är så finns det möjlighet för alla att bli mer cykelvänliga och vinna utmärkelser. Genom att delta kan arbetsplatser på Gotland skapa en bättre arbetsmiljö för sina medarbetare och samtidigt bidra till en stärkt folkhälsa och minskad klimatpåverkan, säger Isabella Thöger, verksamhetschef på Cykelfrämjandet, i ett pressmeddelande.

På Gotland har regionen sedan 2020 drivit kampanjen Cykelvänlig arbetsplats och Gotlands åkericentral samt Riksantikvarieämbetet uppmärksammades för sina cykelprojekt i fjol.

Cykelvänligast ska genomföras av 3 regioner och 32 kommuner. Förutom Gotland deltar Finspångs och Linköpings kommuner i SVT Nyheter Östs område.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet