SM-veckan drar igång

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bara ett par dagar kvar innan SM-veckan startar.

Och efter månader av planering och förberedelser så är nu Norrköping redo att blåsa igång tävlingarna.

– Alla pratar om det. Det har knappast undgått någon att det här händer i Norrköping. Jag får oftast frågan:

SM i vad? SM i allt brukar jag svara då, säger projektledare Johan Bergerfalk med ett leende.

SM-veckan i Norrköping

”Organiserat kaos”

På onsdag drar den stora idrotts-festen igång. Då står Norrköping värd för SM-veckan och 47 svenska mästerskap ska avgöras under dagarna. Och just nu pågår arbetet för fullt med att förbereda staden inför tävlingarna.

– Det är som alltid, säger Johan Bergerfalk. Det är ett organiserat kaos i slutet och man undrar verkligen om man ska hinna med allt. Men när vi väl blåser till spel så brukar allt vara klart.

Ett 20-tal arenor

Med en budget på fem miljoner kronor från kommunen ska tävlingarna avgöras vid närmare 20 olika arenor runt om i Norrköping.

– De flesta sporter är väldigt nära city. Man tar ju in idrotten dit där människorna finns, så väldigt många har ju chansen att se det här. Vi tror även på att ca 60 – 70 tusen inresande kommer också till SM-veckan, säger projektledare Johan Bergerfalk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Norrköping

Mer i ämnet