Unga spelutvecklare får hjälp att utvecklas. Foto: Jessica Gow / TT

Unga spelutvecklare får hjälp att växa

Publicerad

En barnbok som utvecklades till ett mattespel – det är ett exempel på vad spelbolaget East Sweden Game i Linköping har skapat. Nu satsar bolaget på att utveckla unga spelbolag.

– Spel är en viktig del av det moderna samhället. Det är en kulturell uttrycksform, en interaktivt tidsfördriv, en social plattform och ett verktyg för att lära sig om världen och träffa människor, säger Alexander Milton, affärscoach, East Sweden Game.

Internationell marknad

Några av spelutvecklarna som är med i utbildningen har släppt spel om rymdäventyr, humor och nordisk mytologi.

Linköping

– Vi har dragit igång en accelerator för att ge östgötska spelutvecklare en chans att lyckas på en internationell marknad, säger Alexander Milton.

Fem utvalda team

Under utbildningen som hålls under våren kommer experter från spelbranschen bidra med kunskap och erfarenheter. Fem team har valts ut för utvecklas och för att få stöd.

– Vi vill göra Linköping och Östergötland till ett nytt nav för den svenska spelindustrin. Den omfattande lokala kompetensen och intresset för spel, teknik och visualisering har skapat ett ekosystem där spelutvecklare kan växa snabbt, säger Alexander Milton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet