Anders Härnbro, Anna-Lena Sörenson och Kaisa Karro Foto: Socialdemokraternas egen bild

De blir Socialdemokraternas nya toppnamn i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Lena Sörenson valdes till ny distriktsordförande för Socialdemokraterna i Östergötland, Kaisa Karro till ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Anders Härnbro valdes också till nytt regionråd som tredje vice ordföranden.

Det var i april i år som SVT Nyheter Öst var först med att berätta att en av Östergötlands tyngsta politiker lämnar sina uppdrag. Christoffer Bernsköld slutade som distriktsordförande för Socialdemokraterna och som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.  Under lördagen blev alltså hans ersättare klara vid Socialdemokraterna Östergötland distriktskongress. Så här kommenterar de tre sina nya uppdrag i ett pressmeddelande:

- Jag är glad och stolt över att medlemmarna har visat mig sitt förtroende. För mig är drivkraften i mitt nya uppdrag att Sverige ska bli mer jämlikt, att fler ska få ta del av välståndet, säger Anna-Lena Sörenson (S).

- Jag kommer att fokusera på arbetet med att skapa en jämlik vård, där det inte spelar någon roll vem du är när du söker vård, säger Kaisa Karro (S).

– Jag har erfarenhet av att jobba i Finspång och ser likheterna för kommun och region i utmaningarna att lyckas med kompetensförsörjningen. Jag tror lösningen ligger i samordning och samverkan och mitt uppdrag kommer att handla om att se till att olika aktörer drar åt samma håll, säger Anders Härnbro (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.