Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Benjamin och Ahmad arbetar med plastsortering i Motala. Hör deras tankar om ungdomsarbetslöshet i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Plastföretaget satsade – Benjamin och Ahmad fick jobb i Motala

Publicerad

Ungdomsarbetslösheten är rekordlåg i Motala, och några som nyligen fått jobb i kommunen är Benjamin Berg och Ahmad Belbaisi. De arbetar på Svensk plaståtervinning – ett företag som satsat stort på orten.

Svensk plaståtervinning har idag omkring 80 anställda vid sin verksamhet som håller till i Electrolux gamla lokaler i Motala.

Företaget etablerade sig på orten i början av 2019 – och har på kort tid vuxit snabbt. Några som fått jobb på företaget är Benjamin Berg och Ahmad Belbaisi. Båda har nu varit där i ungefär ett år.

Ungdomsarbetslösheten i Motala

– Först var det lite svårt att få jobb på grund av pandemin. Men sen var det enkelt att få jobb här, säger Ahmad Belbaisi.

Företaget har planer på att expandera ytterligare och kommer i framtiden anställa omkring 50 till 100 personer till.

I klippet berättar Ahmad och Bejamin om hur de ser på ungdomsarbetslösheten i Motala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ungdomsarbetslösheten i Motala

Mer i ämnet