Foto: Andree Nilsson

Vilsna delfinen siktad i Bråviken

Uppdaterad
Publicerad

Den delfin som simmat in i Östersjön och tidigare siktats i skärgården utanför Västervik och Valdemarsvik har nu hittat in i Bråviken.

På måndagsmorgonen sågs den vid Kvarnbryggan i Sandviken utanför Norrköping.

– Vi sprang ner till vattnet allihop. Den var bara 7-8 meter från bryggan och den var så fin! Den var uppe på ytan några gånger innan den vände ner och åt strömming, säger Inger Andersson Blom till Norrköpings Tidningar.

Sandviksborna ringde också till Mats Amundin som är forskningschef på närbelägna Kolmårdens djurpark. Han både fotade, filmade och spelade in delfinens ljud.

– Den visslade dock inte, troligtvis för att den är ensam. Men däremot kunde vi höra att den använde sitt ekolod, säger han till tidningen.

– Normalt sett hör den hemma i Nordsjön, och särskilt alldeles väster om Skottland, sa Mats Amundin till SVT när delfinen befann sig i vattnen utanför Blekinge i slutet av april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.