Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör här kommunalrådet Muharrem Demirok (C) om de som länge levt i ovisshet utan att kunna renovera eller utveckla sina företag. Foto: SVT/ Christian Zetterdahl/ Lena Liljeborg

Demirok om Ostlänken genom Linköping: ”Vi alla ska hålla ut lite, lite till”

Uppdaterad
Publicerad

I det utdragna förloppet om hur Ostlänken ska dras genom Linköping har tio alternativ nu blivit sju. Sju korridorer som fortsätter att utredas.

I vår ska Trafikverket ha bestämt sig för vilken av tågkorridorerna det blir. Och de bjuder nu in till samråd där medborgarna får lämna sina synpunkter på  förslagen.

Samrådet är digitalt och pågår 5–24 oktober. På Trafikverkets hemsida kan man i detalj se de olika förslagen – de sju korridorerna.

I februari eller mars planeras ett samråd med öppet hus. Då kommer de sju korridorerna att presenteras mer utförligt innan Trafikverket är redo för beslut. 

Hör kommunalrådet Muharrem Demirok (C) om de som länge levt i ovisshet utan att kunna renovera eller utveckla sina företag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer