Se Ylva och Gregor Aminoff berätta om sin idé. Foto: SVT

Deras uppfinning ska ge lyft mot solen

Uppdaterad
Publicerad

På Gotland finns ett solälskande par som har startat ett företag och sökt patent på en uppfinning som de nu hoppas ska bli en försäljningssucce.

Det var egentligen läge för pension för Ylva Aminoff, tandläkare, och hennes man Gregor Aminoff som jobbar med finansfrågor på Gotland. Men en dag så fick de en idé som de inte kunde släppa.

– Vi kom på idén när vi fick för lite sol på sommarstället. Då gjorde vi en liten förhöjd platå, och fick sol en timme till. Men vi tyckte inte att det räckte, säger Gregor.

De har nu sökt patent på en ombyggd bygglift, där korgen bytts ut mot en två gånger tre meter stor terrass. När solen börjar gå ner så hissar man helt enkelt upp sig och sitt sällskap i luften och kan njuta längre av solen.

– Vi skulle gå i pension men då anföll den här idén oss. Vi hoppas ju att det kan skänka mer sol och utsikt åt andra människor också, säger Ylva Aminoff.

Nyhet – uppfinningen får inte vara känd sedan tidigare.

Uppfinningshöjd – Uppfinningen ska skilja sig väsentligt från allt som är känt sedan tidigare.

Industriellt tillämpbar – Uppfinningen måste kunna tillgodogöras industriellt.

Källa: Patent- och registreringsverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet