Levent Erbay var en av 1 684 personer i Östergötland som lyckades få en första vaccindos under lördagen i Östergötland när även personer under 65 år fick komma till vaccinmottagningarna. Foto: SVT

Det finns lediga vaccinationstider i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

I helgen startade startade fas 3 av vaccinationen och 1 684 personer mellan 60 och 64 år fick under lördagen en första dos. De närmaste veckorna finns fortfarande ett antal obokade tider, enligt Region Östergötland, och nya tider läggs ut löpande.

I fredags fick många ett efterlängtat meddelande i telefonen: Lediga vaccinationstider även för personer under 65 år. Det blev snabbt fullbokat. Och under lördagen vaccinerades totalt 1 684 personer i åldern 60-64 år på tre vaccinationsmottagningar i Linköping, Norrköping och Motala.

Enligt Region Östergötland har det varit fullbokat.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Inga köer och god stämning. Det är mycket positivt att vaccinationsviljan är så hög, skriver Kerstin Jonsson, vaccinsamordnare i Region Östergötland i ett mejl till SVT Nyheter Öst.

Här kan du se bilder från lördagens vaccination på Saab Arena i Linköping och höra vad många längtar efter:

Nya tider läggs ut löpande

Det finns fortfarande obokade lediga tider de närmaste veckorna, enligt Region Östergötland.

– Nya tider läggs ut vartefter vi får information om vaccinleveranser så hittar man inte en tid får man avvakta någon dag och försöka igen, skriver regionens vaccinsamordnare Kerstin Jonsson.

De som tillhör målgruppen får ett brev hemskickat med post eller till sin digitala brevlåda. Där står det när och hur man kan boka tid och hur vaccinationen går till.

Här anmäler du dig om du är 60 år eller äldre:

Här finns mer information om det: https://www.1177.se/Ostergotland/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/om-vaccin-mot-covid-19/nar-och-hur-kan-jag-vaccinera-mig-mot-covid-19/

Här kan du läsa mer om hur du skaffar en digital brevlåda: https://www.digg.se/digital-post/privatperson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet